Smartlog v3 » Tandblegning - en specialist i blegning af tænder » Tandblegning information
Opret egen blog | Næste blog »

Tandblegning - en specialist i blegning af tænder

Blog om tandblegning af Dr. Mahesh Pudharapundra - specialist i tandblegning

Tandblegning information

2. Sep 2010 19:20, Mahesh

Tandblegning: Ifølge en undersøgelse foretaget af American Academy for Tandblegning (AACD)

Over 92% af de amerikanske voksne enige om, at en attraktiv smil er en vigtig social aktiv
Nogle 88% altid huske en person med et særligt attraktivt smil
85% enige i, at en attraktiv smil ikke er attraktiv for det modsatte køn
74% enige i, at en attraktiv smil kan mindske mulighederne for professionel succes
Kun 50% af amerikanerne er tilfredse med dit smil Tandblegning kan gøres på alle æstetisk kompromitteret tænder eller til en enkelt tand, der kan have formørket efter en rodbehandling eller dental traumer

Således tandblegning kan være:

Tandblegning (i ikke-vitale tænder)

eksterne tandblegning

Intern blegning

I tilfælde af en behandlet tand bruges internt blegning teknik (udviklet i en anden sektion og indeholder nogle artikler om det i "adgang til fagfolk"), hvilket igen kan suppleres med eksterne blegning teknikker.

EKSTERNE Tandblegning

Nuværende blegning teknikker er baseret på brug af to produkter:

- Carbamidperoxid (generelt for ambulant behandling)

- Brintoverilte (primært til klinisk behandlinger)

Disse produkter er i stand til (gennem aktivering af varme og / eller særlige lys) til molekyler af H ² O ², der kan "lække" gennem emalje af tænderne, som ”dentinal tubuli”. Der er omkring 15.000 tubuli / mm ². Således interne væv (dentin), der giver farve til tænderne, gennemgår en proces, oxidation, der resulterer i en tandblegning af dental væv. Det er således en tandblegning "indefra" tanden. Intensiteten af blegning vil afhænge af hver patient, en særlig farve, der skal undersøges af specialister at bestemme forventninger blegning.

De reagerer godt næsten alle undtagen dem med farvede tænder fra tetracyklin (brun eller grå). Tandblegning klinik anbefales for en længere periode, som kan nå tre eller seks måneder. Dette vil få en sikker og gradvis tandblegning selv om det er vanskeligt at foretage en forudsigelse om den endelige farve.

Eksempel: En 3,5 farve blegning sats er anslået til omkring 6 eller 7 toner, op til A1. Hver person har en bestemt farve og kan matche det færdige dental skygge guide, og dermed yde et groft skøn over det endelige resultat efter blegning.

I øjeblikket Dr. Ilzarbe (Spanien) afsnit testes af ozon blegning. Blegningen processen foregår nødvendigvis i klinisk og virkningsmekanisme er den samme som ovennævnte peroxider, en oxidation af interne dental væv ved en tvungen bidrag af ilt til tænderne. Undersøger også muligheden for at agent indtaget tetracyklin køretøj for tandblegning produkter (i lyset af affinitet af dette antibiotikum med dental væv.)

Indledende betragtninger vigtigt

Alle tandblegning teknikker arbejde, skal vi kun vælge én vare eller prestige, at vi har gode referencer og vide, hvilke patienter er egnede til gode resultater.

Det er uden betydning, om behandlingen gives i hjemmet eller på plejehjem eller mixed media. Det er meget vigtigt, at gelen er aktiveret ved hjælp af laserstråler, halogen eller plasma lys. Virkningsmekanismen er altid den samme.

Kun hvis vi vurderer det, og frem for alt aldrig give falske forhåbninger til patienten.

Hos patienter med dentin overfølsomhed behandling skal foretages i klinikken fordi der kun kan vi isolere og beskytte de udsatte dentin ved at anvende det produkt, kun hvis du er interesseret. Det kræver en meget omhyggelig procedure.

Indikationer af vital blegning

aldrende

vaner

papirmasse forkalkning

fluorose

tetracykliner

tandblegningens problemer

Særlige kontraindikationer til vitale blegning

Følsomme tænder

dentin eksponering

rod eksponering

CEJ åbne (10% af befolkningen)

 

Generelle kontraindikationer for blegning (afgørende eller nonvital)

Dental traume

rod problemer

udviklingsmæssige defekter af emalje

betydeligt tab af emalje

revner eller sprækker

caries

ubehandlet paradentose

pigmentering forårsaget af korrosion af amalgamer (kun vil fjerne dem med et jordbær)

adfærdsvanskelige kompositter

tænder med store restaureringer eller fyld igen på det samme tand

meget mørk tænder

unormal tand morfologi (interne struktur kan være sjældne)

I betragtning af den mulighed, at nogle af tænderne til at håndtere denne infektiøs proces apikale blegning gøre, indtil du har løst dette problem. Hvis vi kan undgå denne advarsel derefter mødes med problemer.

Vi skal gøre det muligt på 1 måned efter blegning for at gøre kompositter i patienten.

Tandblegning teknik

Afhængig af hvor blegningen udføres vil blive kaldt:

Tandblegning Klinik

Tandblegning hjemme eller ambulant (med professionelle tilsyn)

Blegning + Tandblegning Klinik hjemme tandblegning (blandet eller kombineret)


Home eller ambulant
Den enkle hjem blegning er, at patienten er udført med de midler til sin rådighed, og uden faglige tilsyn fra dig at købe produkter såsom fernis, skylninger, pasta, etc. De har en begrænset effekt i bedste fald. I mange tilfælde investerer patienten pengene i pasta eller skylning at fjerne pletter, men er ikke rigtig blegemiddel.

Så prøv tandblegning derhjemme, derhjemme under tilsyn af de professionelle.

Forme er taget fra patientens mund og i et laboratorium benskinner (fleksibel plast struktur), som er formet til formen på tænderne. En for den øverste tænder og en for de lavere tænder. De er gennemsigtige, ikke gider slet og du kan snakke med dem om.

De giver patienten de to skinner, og en tandblegning kit indeholder sprøjter med klorvand produkt. Det er praktisk at holde i køleskabet.

Hver nat og i 20-30 dage (tidspunkterne afhænger af produktet og koncentration heraf), efter tandbørstning er deponeret et lille beløb i bakken, på højden af hver af tandblegning, og placeres i munden.

Den næste morgen skinner fjernes og rengøres munden med koldt vand for at fjerne resterende produkt og inaktive (aktiviteten af produktet i munden omkring tre timer). Det er normalt at mærke noget følsomhed over for kulde at skylle tænderne.

Efter en uge patient vil deltage i høringen til at vurdere den opnåede farve. Vi vil se fremskridt og rådgive herom. Den normale ting er at gennemgå en uge.

Der er produkter med højere koncentration er i stand til at opnå fremragende resultater i to uger.

 I nogle særlige tilfælde bør fortsætte behandlingen i flere måneder.

Klinisk (i klinisk og fag tilsyn)
Hele behandlingen varer ca. 1 time (hvis det gøres lamper, aktivere produktet på alle tænder til at blege på samme tid) med tre eller fire korte pauser for at forny tandblegning produkt, vi plads på tænderne. Der er produkter, der aktiveres ved en halogen lys plasma samtidig aktiverer alle tænderne bliver behandlet. Andre er aktiveret af lys dioder. Alt vil afhænge af foto for at bringe produktet. Under alle omstændigheder ved blegning

Andre produkter aktiveres ved at blande "base" og "katalysator". I disse tilfælde ikke har brug for lys bidrag af enhver art.

Hvis for aktivering af blegegel anvendes konventionelle metoder, som udnytter lommelygter til at belyse tænderne 00:59 processen trækker på meget længere end den burde være tand til tand-, produkt-fornyelse og igen, flere gange til et samlet fem minutter pr tand. Proceduren er ofte kedelig for både patient og operatør.

Blandet eller kombineret tandblegning

Disse procedurer, der kombinerer kliniske sessioner hjemme blegning. De består normalt af en eller to kliniske sessioner at fortsætte resten af behandling i hjemmet for en kort periode. De har den fordel frem for ren ambulance til patienten i den første session kan ses og behandles tandblegning. I betragtning af betydningen af denne teknik og dens gradvise indførelse som den mest succesfulde nedenfor beskrevne procedure.

Tandblegning KOMBINERET VITAL: et nyttigt alternativ til at overveje

    Tandblegning kombineret, i dette tilfælde afgørende, bruges til at forsøge at afkorte behandlingsperioden derhjemme og få et bedre slutresultat på kortere tid. Resultatet er som regel mere stabile over tid, og har den fordel, at successive påmindelser om at ske årligt (efter tandblegning booster) patienten allerede har benskinner og kræver kun blegning gel fra din tandlæge.

    Den består af to faser:

• Fase i forespørgslen:
 
I hvilke tandlægen foretager en første session i tandklinik ved kemisk aktivering teknik, den teknik matrix teknisk høring eller flæng, med brintoverilte eller karbamid høj koncentration
 

• Fase derhjemme:
 
 Behandlingen er afsluttet, som patienten derhjemme, under tilsyn og periodisk overvågning af fagfolk. Den professionelle (som skal træffes før modeller eller optegnelser af munden) give patienten en skinne (termoplastisk enkelte celler) og blegemiddel: brintoverilte eller karbamid.

      Koncentrationen og typen af blegemiddel vil blive udvalgt af den professionelle ifølge flere faktorer, herunder den type blegning, der er gjort i klinikken, og barnet eller bedste resultat i denne første fase af blegning.

      I nogle tilfælde kan f.eks Tandblegning teknik findes i tandklinik være så spektakulært, at der ofte nok så 4-7 dage derhjemme for forstærkning for at optimere resultaterne (nogle gange endda mindre).

      Faktisk tager mange fagfolk til gode indledende blegning opnået i de kliniske fase, hvor opnået meget gode resultater.

     Således denne periode med behandling i hjemmet er meget varierende, da den afhænger af den teknik, som anvendes i forespørgslen, at kriteriet om faglige, patient forventninger og koncentrationen af produkt, der anvendes i hjemmet fase. Det kan være tre til fire uger eller 3-7 dage.

      Under denne proces med hvidtning derhjemme er tilrådeligt at fjerne (eller minimere) i videst muligt omfang mad eller drikke med mange pigmenter, enten de er naturlige eller kunstige (kaffe, te, spinat, osv.) ikke at blande sig negativt i processen. På dette stadium og straks afslutte tandblegning være lidt mere modtagelige for fange ydre pigment.

Forholdsregler før blegning

Mouth pleje er bydende nødvendigt, før behandling for at fjerne alle pletter og ydre (ekstern) og produktet har størst mulig effektivitet.

Sektoren er udsat for tandblegning er perioden mellem tænderne 15-25 og 35-45, dvs to skridt tilbage for hver hund (hunde) og fremad. Har du allerede fyldninger i munden ikke skifter farve, som måtte være nødvendige for at ændre dem med tilbagevirkende kraft til at matche farven på tandblegning resultater.

Kroner ikke blege, så det vil kræve ændringer inden for sektoren, hvis de er bleget.

Bør ændres, før filtrerede eller defekte fyld (med svag eller utætte forseglet caries) i 5-5 sektor på 15-25 og 35-45. I modsat fald kan forårsage alvorlige problemer for postoperative følsomhed efter blegning.

Det er tilrådeligt at afbryde tandpasta eller fluor skylninger 15-30 dage før blegning med henblik på at optimere behandlingsresultater (fluor "styrker" glasuren ved omdannelse af hydroxyapatit i fluorapatite). Den nyeste litteratur synes at dementere denne opfattelse, at logikken i første omgang forekommer ubestrideligt.

Ligeledes afbrydes 15-30 dage før produkter i flydende eller tandpasta (Desensín, Sensodine osv.) Lavet af kaliumnitrat og andre komponenter, der kan interferere med blegning.

Indtag bør afbrydes hos fluor-holdige drikkevarer (Water "Vichy Catalan", etc ...) som er mest mineralvand. Se produktmærker. I Spanien er solgt "Solan de Cabras" og "Bezoya" og lav i salte, og derfor velegnet til denne periode, eller før behandling.

For (hvilket er sket for flere uger hjemme) at suspendere forbruget af skadelige stoffer i den periode, blegning (se næste afsnit). Kunne influere negativt på resultaterne.

Vi anbefaler kraftigt, at vurderingen af mundtlig og tandstatus er udført af en tandlæge, vil han diskutere alle de parametre, og helt sikkert anbefale eller fraråde kosmetisk tandpleje teknik.

 

Generelle kontraindikationer for tandblegning

Følsomme tænder
Udstillinger dentin
Rod Udstillinger
CEJ åben (forekommer hos 10% af befolkningen, er den slags mikroskopiske union, der eksisterer mellem tandemaljen af tanden rod, forskellige biotoper)
Graviditet
Amning
Mindreårige
Dental Skader
Rod resorption
Udviklingsmæssige defekter af emalje
Betydeligt tab af emalje
Revner eller sprækker
Caries
Ubehandlet paradentose
Pigmentering forårsaget af korrosion af amalgamer (kun vil fjerne dem med et jordbær)
Tænder med store restaureringer, eller fyld tand igen på det samme
Meget mørk tænder
Unormale tand morfologi (interne struktur kan være sjældne)
 

Forholdsregler under tandblegning

  Hvis blegning sker udelukkende på klinisk følge den faglige, vil han træffe passende foranstaltninger for at udføre procedure, der gør det behageligt.

  Hvis blegningen, der helt eller delvis i hjemmet, i løbet af denne proces vil være tilrådeligt at fjerne (eller minimere) i videst muligt omfang mad eller drikke med mange pigmenter, enten de er naturlige eller kunstige (kaffe, te, spinat, osv.) ikke blande negativt i processen. På dette stadium og straks afslutte tandblegning vil være lidt mere tilbøjelige til at tiltrække eksterne pigment.

Forholdsregler efter blegning

Ved udgangen af hvidtning session kan have behov for aktuelle Tandblegning  gel gennemsigtige, hvis der er følsomhed at skylle med vand. Disse følelser er forbigående og normal.

Du kan foretage og skylninger med fluor og børstning med fluor normal pasta (men ikke farvet, for to uger).

Bør undgås i 1 måned forbrug af kulsyreholdige drikkevarer og noget at spise produktet eller forårsage pletter eller sure fødevarer (ananas, kiwi, citrus). Watch "hvide kost" (ingen spinat, ingen vin, ingen "rest", etc.).

I denne periode tanden er særlig udsatte for "fange" pletter. Så normalt liv. Fortsæt med "hvide kost", hvis vi ønsker at udvide meget mere et resultat af behandlingen.

Den endelige blegning opnået forbliver uændrede i munden i ca. 2-7 år, afhængigt af den enkelte patient, deres tænder og deres behandling. Under alle omstændigheder, når blegning henfalder aldrig gendanner den oprindelige farve altid ser hvidere. Tilstrækkeligt i dette tilfælde en "påmindelse" af hvidtning behandling for at inddrive den indledende maksimale penge (behandles nedenfor).

 Eksterne pletter, der kan være opført på grund af kaffe, te, snus, Coca-Colas, spinat, drikkeyoghurt vitamin kompleks af jern-baserede mouthrinses af chlorhexidin, spinat, kan ... fjernes ved rengøring eller daglig brug som Rembrandt tandpasta, Tandblegning osv.

En gang om ugen kan du bruge tandpasta til Tandblegning støv derhjemme fjerne disse pletter.

Tandblegning 15 dage, før du ændrer den fyldninger skal ændres i tandblegning industri (indtil fuldstændig fjernelse af tandblegning produkt).

Det afskrækker forbruget af disse produkter eller fødevarer, der kan forårsage pletter på tænderne.

Opmuntrede misbrug af kulsyreholdige drikkevarer eller sure.

  

Session af "påmindelse"

Den består af en 20-minutters session i klinikken eller 1 uge eller endnu mindre i hjemmet, i henhold til den anvendte teknik (klinisk pleje). Hvis teknikken oprindeligt blev gennemført en kombineret teknik, eller blandet normal er en påmindelse om, at det er tilstrækkeligt for to eller tre dage. Vil være afgørende for koncentrationen af produkt, der benyttes.

ATTENTION

Da den nuværende forskning ikke har vurderet de mulige virkninger på alle typer af patienter, kraftigt fraråder blegning i:

- Gravide

- Ammende kvinder

- Diabetes eller hjertesygdom

- Mindreårige

- Allergiske til peroxider

Du kan læse mere om tandblegning her: http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/tandblegning.htm